Home

Achtergrond 222 x bekeken 1 reactie

Provincies verbieden vogeljacht wegens kou

In de provincies Utrecht en Noord-Holland mag voorlopig niet worden gejaagd op watervogels.

De aanhoudende kou is aanleiding voor de beslissing. Dat meldden beide provincies vandaag. In overleg met het instanties als het Faunafonds, de Faunabeheerseenheden en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is besloten de vogels met rust te laten.

In Noord-Brabant is donderdag al een verbod opgelegd voor de jacht op eenden, meerkoeten, ganzen, smienten en knobbelzwanen. Ook in Limburg is dit verbod van kracht.

Normaal gesproken is de jacht op de wilde eenden geopend tot 31 januari.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    rick hol

    Wat mij steeds opvalt in deze is de houding van de provincie Gelderland. Gelderland heeft een 100% CDA gehalte wat inhoudt dat alles dat leeft, opgevreten kan worden, op een geheel respectloze manier. Laten ze ophouden hypocriet te zijn en haal die C van het CDA aub weg, want echte christenen hebben respect voor alles wat leeft, dus ook voor de watervogels in de kou!

    Rick Hol

Of registreer je om te kunnen reageren.