Home

Achtergrond 210 x bekeken

'Protectionisme slechtst denkbare voor recessie'

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en voorzitter Alexander Rinnooy Kan van de Sociaal-Economische Raad (SER) zijn bezorgd dat landen hun eigen economie gaan beschermen.

Ze zeiden dat dinsdag tijdens een conferentie van het CDA over globalisering in Den Haag. "Protectionisme is het slechtst denkbare voor een recessie'', zei Rinnooy Kan, overigens geen CDA-lid. Hij verwees naar Spanje, dat zwaar getroffen is door de wereldwijde economische crisis.

De Spaanse regering heeft de inwoners deze week opgeroepen vooral Spaanse producten te kopen. Verhagen stelde dat de 'buy American' campagnes in de Verenigde Staten geen goed voorteken zijn. "Juist in deze tijd zou het desastreus zijn als ieder land zich op zichzelf gaat richten'', aldus Verhagen. Hij hoopt dat de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama zijn rug recht houdt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.