Home

Achtergrond 234 x bekeken

Proefproject moet kwaliteit landschap boven Amsterdam verbeteren

De ministeries van Vrom en LNV en de provincie Noord-Holland beginnen een proefproject om de kwaliteit van het landschap tussen Amsterdam en Purmerend te verbeteren.

Het bouwen van 875 woningen maakt deel uit van het project, dat Waterlands Wonen is gedoopt. Het landelijk gebied tussen Amsterdam en Purmerend is een zogeheten Rijksbufferzone. Dergelijke zones moeten zoveel mogelijk worden gevrijwaard van verstedelijking.

De 875 woningen zijn ruim de helft van het totaal aantal woningen (1700) dat in de zone is gepland. Er worden 740 woningen gerealiseerd op locatie Lange Weeren (bij Edam-Volendam); honderd woningen worden gebouwd op kleinschalige locaties in het gebied; op Marken komen 35 terpwoningen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe bebouwing ook bijdraagt aan de kwaliteit van de omgeving en de recreatiemogelijkheden. De onwtikkeling van Lange Weeren moet 10 miljoen euro opleveren. Dit voorjaar moet dit worden vastgelegd in een convenant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.