Home

Achtergrond 218 x bekeken

Prinses Margriet kleurt Biovak 2009 beetje oranje

Een onkruidmachine nieuwe stijl en de mobiele melkrobot, het zijn twee nieuwigheden die woensdag en donderdag in de aandacht staan tijdens de vakbeurs biologische landbouw.

Prinses Margriet opent woensdag in Zwolle de tweede editie van het evenement. Op de BioVak09 laten boeren en tuinders het belang van biologische landbouw zien. "Het is een beetje zoals met kraken, dat begon ook als een tegenbeweging die liet zien dat het op een andere manier kon. De laatste tien jaar zijn we bestempeld als voorloper. Nu wordt het tijd dat we als aanjager fungeren om de gehele landbouw te verduurzamen. De BioVak is daarvoor het podium'', stelt Kees van Zelderen namens de organisatie, de vakgroep biologische landbouw LTO/Biologica en ICEM.

Op de beurs staat kennisuitwisseling centraal. Vandaar dat de bijna 150 standhouders zijn uitgekozen om bezoekers te laten zien wat ze eventueel nog meer kunnen doen aan een duurzame voedselproductie. Betrokkenen kunnen zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Het thema van deze vakbeurs is 'De waarden van de biologische landbouw'. Behalve aan de economische waarde en de beloning voor de boeren wordt daarbij ook gedacht aan energiebesparing, het leveren van energie en het belonen van zaken als natuurbeheer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.