Home

Achtergrond 192 x bekeken

Prinses Irene breekt lans voor natuureducatie

De samenleving als geheel, en de overheid in het bijzonder, moet het belang van natuureducatie voor jonge kinderen veel hoger aanslaan.

Dat hield prinses Irene de vaste Kamercommissie LNV vanochtend voor. De LNV-commissie had de prinses uitgenodigd in haar hoedanigheid van voorzitter van het NatuurCollege, een organisatie die zich inzet voor een herwaardering van de natuur in brede zin.

De prinses en een aantal medebestuursleden uit de wetenschap brachten hun zorgen over aan de commissie over de vervreemding van de natuur, en de slechte staat waarin veel natuur zich overal ter wereld bevindt.

Daarom is het des te meer nodig dat mensen, kinderen in het bijzonder, vaak in contact komen met de natuur en deze (leren) waarderen, aldus de prinses. Alle fracties waren dat van harte met haar eens. De Kamer debatteert over twee weken over het beleid voor natuureducatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.