Home

Achtergrond

Politie rolt Brabantse hennepbende op

De politie heeft vandaag met de aanhouding van vier Brabanders een bende opgerold die zich op grote schaal bezig hield met het kweken en verhandelen van hennep.

Negen dure auto's, twee jetski's, twee bromscooters en een speedboot zijn in beslag genomen. Dat meldde de politie. Ruim honderd agenten deden maandag onderzoek op dertien plaatsen in Noord-Brabant en Limburg. Daar was tien maanden van speurwerk aan vooraf gegaan.

De vier hoofdverdachten komen uit Schaik, Lith en Veghel. Behalve daar waren er ook doorzoekingen in huizen en bedrijfspanden in het Brabantse Uden, Reek, Berghem en Oss en in het Limburgse Lottum. Hierbij werden onder meer met henneptoppen gevulde tonnen, handwapens en een geweer ontdekt. Verder ging nog een doos met twintig busjes pepperspray mee naar het bureau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.