Home

Achtergrond

Poetin waarschuwt Europa over gas

De Russische premier Vladimir Poetin heeft Europa gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van de ruzie tussen Rusland en Oekraïne.

Hij wendde zich daarvoor telefonisch tot de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, berichtte de Commissie. Die wijdde verder niet over de veronderstelde gevolgen uit.

Poetin zette uiteen wat de huidige Russisch-Oekraïense geschillen voor de unie betekenen. Beide landen hebben al lange tijd politieke wrijvingen en een slepende ruzie over Russische gasleveringen aan Oekraïne.

Woensdagavond zei de baas van gasexporteur Gazprom, Aleksej Miller, dat Rusland donderdagmorgen vroeg de gaskraan voor Oekraïne dichtdraait. De gesprekken met Kiev zijn vruchteloos gebleken, meende hij. Veel gas dat naar Europa gaat stroomt door pijpleidingen via Oekraïne.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.