Home

Achtergrond 1 reactie

Poetin: Oekraïne gijzelt Europa

Oekraïne gijzelt Europa in het gasconflict met Rusland.

Dat stelde de Russische premier Vladimir Poetin woensdag na overleg met zijn ambtsgenoten uit Bulgarije, Moldavië en Slowakije. Die landen krijgen door het aanhoudende conflict al een week lang geen gas.

”Onze Europese partners zijn echt de gijzelaars geworden in de ruzie tussen Rusland en Oekraïne. Geen enkel land mag op deze manier misbruik maken van zijn functie als transporteur”, aldus Poetin.

Het gastransport tussen Rusland en Europa via Oekraïne lag woensdag nog altijd stil. Volgens het Russische staatsgasconcern Gazprom blijft Oekraïne het transport van Russisch gas naar andere Europese landen blokkeren. Het Oekraïense gasbedrijf Naftogaz stelt echter dat Gazprom het gas via de verkeerde leidingen naar Europa wil sturen.

Door het aanhoudende conflict ontvangen verschillende landen in Oost-Europa al bijna een week lang geen gas uit Rusland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    Het opendraaien van de gaskraan ging gepaard met veel PR-ceremonieel. Heel de wereld moest meeluisteren hoe Gasprom-directeur opdracht gaf tot opendraaien. Allemaal show. Tsaar Poetin wist toen al dat het van korte duur zou zijn. Uiteindelijk wil hij zijn boodschap naar zijn "kameraden"in de EU duidelijk maken: wie niet luistert, zal voelen!! Zo gaan wij om met mensen, die niet naar ons willen luisteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.