Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Ouders Chinese melamineslachtoffers opgepakt

Zeker vijf ouders van Chinese kinderen die ziek waren geworden door melkpoeder met melamine, zijn vandaag opgepakt toen ze een persconferentie wilden houden.

Dat heeft een van de arrestanten gezegd. Na de arrestatie zouden de ouders naar een werkkamp even buiten de Chinese hoofdstad Peking zijn gebracht. "We staan nu onder huisarrest en we krijgen niet te horen waarom'', zei een opgepakte vader later.

Andere ouders slaagden er desondanks in de persconferentie te houden. Daar vestigden ze de aandacht op de nasleep van de melaminevergiftiging eerder dit jaar. "De regering zei dat de medische zorg gratis zou zijn, maar ik heb al meer dan 50.000 yuan (ruim 5000 euro) moeten betalen voor de operatie en de behandeling'', zei de vader van een kind dat nierstenen had gekregen.

Woensdag begon het proces tegen de directeur van het zuivelbedrijf Sanlu. Melkpoeder van dat bedrijf bleek melamine te bevatten, waarmee verhuld moest worden dat de melk was aangelengd met water. Zes Chinese baby's stierven door de giftige stof en bijna 300.000 kinderen werden ziek.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Albert

    Het is duidelijk dat we ons zand in de ogen hebben laten strooien door China rond de Olympische spelen. Er is wat window dressing gedaan, maar meer en meer komt de ware aard van dit land weer boven. Het is een dictatuur waar de status van de partijbonzen veel belangrijker is dan het welzijn van grote groepen mensen en het lijkt er op dat het nog lang zal duren voordat hier echt verandering in komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.