Home

Achtergrond

Opnieuw zoekactie naar edelherten Terschelling

Het ministerie van Landbouw (LNV) is vandaag opnieuw een zoekactie begonnen naar de edelherten die sinds oktober illegaal op Terschelling rondlopen.

Vier specialisten en medewerkers van Staatsbosbeheer en de wildbeheereenheid bekijken hoe de herten gevangen kunnen worden, meldt een woordvoerder van het ministerie.

In december werd ook al vergeefs geprobeerd om de grote grazers te vangen. De beesten zijn erg moeilijk benaderbaar omdat zij zich verspreid hebben over het eiland. Edelherten komen normaal gesproken niet voor op Terschelling en daarom werd aanvankelijk gesproken over een mysterie op het eiland.

Eilandbewoners zeiden later dat het om een uit de hand gelopen kroeggrap ging waarbij de dieren aan vaste wal werden gekocht en daarna op het eiland zijn losgelaten.

Volgens de gemeente Terschelling hoopt het ministerie met de hulp van ervaringsdeskundigen beter in kaart te brengen waar de roedel zich op een bepaald moment van de dag bevindt, aldus een woordvoerder. "Hopelijk hebben ze deze keer meer succes. In het uiterste geval kan het zo zijn dat de herten afgeschoten moeten worden .''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.