Home

Achtergrond

Opnieuw topdrukte bij Wegenwacht

De Wegenwacht heeft het vrijdag, gisteren en vandaag weer erg druk gehad.

De hulpdienst kwam vooral vrijdag bijna handen tekort in Limburg en Noord-Brabant bij het verhelpen van allerlei winterklachten met auto's. Zoals gewoonlijk ging het in erg veel gevallen om accuproblemen, meldde ANWB vandaag.

Vrijdag was het een topdag voor de hulpdienst met zesduizend pechgevallen. Dat was ongeveer 70 procent meer dan normaal. De dag erna kwam de Wegenwacht 5200 keer in actie. Vandaag was het ook weer flink drukker dan normaal.

Door de inzet van extra personeel op alle drie de dagen kon de wachttijd in de meeste gevallen beperkt blijven tot maximaal een uur.

Route Mobiel zegt de afgelopen dagen ongeveer 40 procent meer pechgevallen te hebben behandeld. Ook die hulpdienst had extra personeel aan het werk om alle problemen te kunnen oplossen. Net als de Wegenwacht heeft Route Mobiel veel startproblemen moeten oplossen voor de deur van de automobilisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.