Home

Achtergrond

Opnieuw forse daling van Poolse varkensstapel

De Poolse varkensstapel krimpt onverminderd hard. In november vorig jaar telde het land nog 14,2 miljoen varkens.

Volgens de Poolse overheid is dat een afname met 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met een telling in juli 2008 gaat om een daling met 8 procent, zowel bij vleesvarkens als zeugen. Naar verwachting houdt deze trend in ieder geval in het eerste half jaar van 2009 nog aan.

De Poolse varkenssector heeft het zwaar te verduren gehad vorig jaar, met lage varkensprijzen en hoge voerkosten. Tegen het einde van 2007 telde Polen nog ruim 16 miljoen dieren, in de jaren ervoor varieerde het aantal tussen de 16 en 19 miljoen. Polen is na Duitsland en Spanje de drie na grootste producent van varkens in de Europese Unie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.