Home

Achtergrond 200 x bekeken

Ook Brits parlement weert Fitna

PVV-leider Geert Wilders mag zijn anti-Koranfilm Fitna niet vertonen in het Britse parlement.

Dat zou donderdag gebeuren, maar Wilders heeft afgelopen weekeinde te horen gekregen dat de bijeenkomst niet doorgaat. Volgens de krant Daily Times heeft het Britse parlement besloten de vertoning af te gelasten na felle protesten uit de moslimgemeenschap. "Het is dieptriest'', zei Wilders maandag. ,,Het is het zoveelste bewijs dat Europa haar vrijheid aan het verliezen is en zwicht onder islamitische druk en protest.''

Vorig jaar december ging de vertoning van Fitna in het Europees Parlement ook al niet door. Tot woede van Wilders staken de gezamenlijke fractievoorzitters daar toen een stokje voor.

Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vorige week dat het Openbaar Ministerie Wilders moet vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie van de islam en moslims. Daarbij gaat het om uitspraken van het Tweede Kamerlid in onder meer de Volkskrant en de film Fitna, die eind maart vorig jaar uitkwam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.