Home

Achtergrond 324 x bekeken 4 reacties

Ontnuchtende melkprijs

De leden van FrieslandCampina hadden zich ongetwijfeld een mooiere eerste melkprijs gewenst van hun coöperatie. Een garantieprijs van goed 28 euro per honderd kilo exlusief btw komt hard aan na het goede melkprijsjaar 2008. Al valt ook dat laatste nog enigszins te bezien.

De melkprijzen die vorig jaar zijn uitbetaald aan de leden van Friesland Foods en Campina waren beter van die over 2007, maar de prijzen over 2008 worden nog herberekend. Maar dat terzijde. Een melkprijs die minimaal drie en in het geval van Friesland Foods zo’n vijf euro lager is dan die in december is uitbetaald is toch behoorlijk ontnuchterend. Maar het laat deze melkveehouders wel eindelijk de nuchtere realiteit op de zuivelmarkt voelen. Tot nog toe zijn ze enigzins verwend geweest met kunstmatig hoge prijzen.

De ontnuchtering kan ook goed zijn voor andere melkveehouders. Bijvoorbeeld degenen die menen dat kaascoöperatie DOC zo enorm slecht presteert. Het bedrijf zit weliswaar in een verkeerd marktsegment, maar betaalt daarbij toch nog niet eens zo’n verkeerde melkprijs uit. De leden van FrieslandCampina zitten er nog maar drie cent boven.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Freek

  Zou het zo kunnen zijn dat de prijs van de fusiepartners al eerder omlaag had gemoeten maar dat ze de prijs hoog gehouden hebben om de tent rustig te houden totdat de fusie rond was??? Of te wel er is wat eigen ledenkapitaal overgemaakt via de melkprijs waarvan niemand iets gaat merken doordat dat verdamp bij de samenvoeging van de boekhoudingen???

 • no-profile-image

  Boesje

  28.75 minus 24.50 (december) =4.25 is meer dan 2000,- per maand (was 4000,-) bij een gemiddeld bedrijf. De prijs van Januari wordt rond de 16e bekend. Zal wel omhoog gaan want deze merkloze kaasbak levert wel zijn geld op!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Robert ter Horst

  Maar 3 cent ? k3

 • no-profile-image

  talens

  Gelukkig hebben we de nabetaling nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.