Home

Achtergrond 181 x bekeken

Olifant voor hongerige soldaten Zimbabwe

Rats, kuch en bonen hebben de soldaten in Zimbabwe al in geen tijden meer gezien, maar daarvoor in de plaats staat er nu olifant op het menu.

De Zimbabwaanse nationale wildparken leveren sinds vorige week olifantenkarkassen aan legerbarakken door het hele land, om de duizenden hongerige manschappen te voeden, meldde de nieuwsdienst ZimOnline.

De soldaten hebben vanaf vorig jaar weinig anders in de kantine gezien dan sadza, een dikke brij van maismeel. De regering is failliet en heeft geen geld voor voedsel of salarissen. Vorige maand sloegen hordes gefrustreerde soldaten daarom aan het plunderen in Harare. De zes geslachte olifanten die deze week bij Harares legerbasis Cranbornee werden afgeleverd waren dan ook meer dan welkom, aldus een officier die anoniem wil blijven.

Volgens bronnen binnen de overheid slaat Zimbabwe hiermee twee vliegen in één klap: overtollige olifanten worden verantwoord geruimd en het garandeert voldoende voedsel voor het leger, aldus ZimOnline.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.