Home

Achtergrond 175 x bekeken

Oeso adviseert eurozone over aanpak economie

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) komt vandaag met nieuwe aanbevelingen voor de landen uit de eurozone om de economische recessie te bestrijden.

De denktank van dertig geïndustrialiseerde landen presenteert de aanbevelingen in een nieuw rapport over de economische ontwikkeling van de eurozone. Daarin zal de Oeso ook haar visie geven op de hervorming van het internationale financiële systeem, waarmee een toekomstige financiële crisis moet worden voorkomen.

Verschillende landen uit de eurozone hebben inmiddels al omvangrijke stimuleringsplannen gepresenteerd om hun kwakkelende economie uit het slop te trekken. Gisteren kondigde Duitsland nog aan 50 miljard euro extra in de economie te pompen, onder meer in de vorm van extra investeringen en belastingverlagingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.