Home

Achtergrond

Oekraine oogst veel meer graan

De graanoogst in Oekraine van vorig jaar wordt geschat op 53,3 miljoen ton.

Dat is volgens het Productschap Akkerbouw ruim 80 procent meer dan de oogst van vorig seizoen. "Totaal zal Oekraine dit marktseizoen, dat loopt van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2009, ongeveer 25 miljoen ton graan exporteren", schrijft het productschap in het Weekbericht Granen. "In de periode van 1 juli 2008 tot en met 20 januari 2009 heeft Oekraine ruim 14 miljoen ton graan geëxporteerd, onder andere naar de EU."

Rusland heeft dit seizoen 108 miljoen ton graan geoogst, meldt het productschap. "Rusland verwacht dit seizoen 25 miljoen ton graan te exporteren. Rusland onderhandelt momenteel met Brazilië over de levering van tarwe."

Volgens het productschap oogst Argentinië dit seizoen minder tarwe dan gewoonlijk. "Daardoor heeft Argentinië aanzienlijk minder tarwe beschikbaar voor de export, onder andere naar Brazilië."

Of registreer je om te kunnen reageren.