Home

Achtergrond 1 reactie

Obama legt de eed weer af

De man van wie iedereen dacht dat hij de nieuwe Amerikaanse president was, Barack Obama, heeft gisteren in het Witte Huis opnieuw de eed afgelegd tegenover opperrechter John Roberts en in aanwezigheid van journalisten.

Het Witte Huis liet weten dat Obama enkel voor de zekerheid nog een keer is ingezworen. Obama sprak dinsdag op de trappen van het Capitool door toedoen van Roberts het woord getrouw (faithfully) later uit dan de tekst van de eed uit de grondwet voorschrijft.

Roberts verplaatste eerst zelf het woord naar achteren in de zin en zei voor: "Ik zal het ambt van president van de Verenigde Staten getrouw uitvoeren''.

Obama haperde even omdat er iets niet leek te kloppen. Roberts herhaalde toen de zin maar onduidelijk. Obama zei vervolgens hetzelfde, inclusief de kleine vergissing. Het had zoals woensdag in het Witte Huis moeten zijn: 'getrouw het ambt van president uitvoeren'.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    american dream

    Hoe hoog zijn functie ook is hij is ook gewoon een mens die enrveus kan zijn en dus een woordje omdraait.

Of registreer je om te kunnen reageren.