Home

Achtergrond 197 x bekeken

OM maakt zich zorgen over wildgroei 'boevensites'

Het Openbaar Ministerie (OM) vreest dat burgers in de war raken door de vele verschillende opsporingswebsites.

Hoofdofficier van justitie in Zeeland, Diederik Greive, zegt vandaag in het tv-programma EénVandaag dat de versnippering er mogelijk voor zorgt dat de berichtgeving minder effectief wordt.

"Op een gegeven moment zal de burger denken: waar moet ik eigenlijk heen als ik informatie over een zaak zoek? En het is ook niet meer duidelijk van wie de informatie afkomstig is'', aldus Greive. Een woordvoerster van het OM in Middelburg zei dat de zorg vooral de groei van het aantal particuliere 'boevensites' geldt. "We kunnen er niks tegen doen, maar het baart wel zorgen.''

EénVandaag geeft als voorbeeld de websites overvallersgezocht.nl en veroordeeldengezocht.nl, beide opgezet door de politie Amsterdam. De eerste ging vorig jaar de lucht in, de tweede begin januari. De hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, Bernard Welten vindt het goed dat "wij dan onze geïsoleerde positie inleveren ten faveure van het land''. Het is de bedoeling dat beide internetpagina's in de toekomst landelijk worden ingezet, aldus de zegsvrouw van het OM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.