Home

Achtergrond 177 x bekeken

OM Amsterdam wil oefenrechtbank in leven roepen

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil een oefenrechtbank opzetten. ”Een soort flightsimulator voor beginners en gevorderden”, noemde hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar het initiatief donderdag.

De oefenrechtbank is volgens hem nodig om scherp te blijven in het vak en moet een kritische reflectie opleveren. Het is de bedoeling dat tijdens deze speciale zittingen echte officieren van justitie, rechters, advocaten, burgers en journalisten een rol spelen.

Hoewel de werkdruk bij het OM hoog is, denkt Bolhaar dat de oefenrechtbank nodig is om goed te kunnen functioneren. Hij trok een vergelijking met piloten die af en toe ook moeten oefenen hoe ze bijvoorbeeld in een onweersbui moeten vliegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.