Home

Achtergrond 2 reacties

Nukaprijs duikt weer omlaag

De nukamarkt blijft een moeilijk verhaal. 2009 kent een lastige start. Nuchtere kalveren zijn weer in prijs gedaald. Een gemiddeld zwartbont stierkalf van 48 kg is de afgelopen twee weken €13 goedkoper geworden, tot €75.

Het probleem is dat de nuka’s van twee kanten klappen krijgen. Enerzijds groeit het aanbod, vooral uit Duitsland. Anderzijds zit blank kalfsvlees nog altijd op een te laag prijsniveau om de nukamarkt wat lucht te geven.

De rosémarkt, die iets beter loopt, geeft ook geen verlichting. Blank kalfsvlees bepaalt verreweg het grootste deel van de nukaprijs.

De prijsstijging van de laatste weken is alweer bijna teniet gedaan. En veel perspectief is er niet. Het aanbod blijft groot en de vleesveesector heeft het zwaar.

En de nuka? Die zit er precies tussenin.

prognose:

moeizaam stabiel of dalend

Laatste reacties

  • no-profile-image

    edje

    oh Theo, nu schrijf je weer dat het met de rose's beter loopt en bij de marktberichten van de vleesstieren schrijf je dat de prijzen van de roze's nog onveranderd laag zijn !?!?!?. Fijn dat je zo'n "standvastig" beeld hebt van de sektor, daarmee kun je nog eens goede artikelen schrijven !?!?

  • no-profile-image

    theo brummelaar

    Zoals ook geschreven bij de analyse slachtstieren: ik heb de recente prijsstijging bij de rosés te laat gesignaleerd. De fout staat echter in de slachtstierenanalyse, niet hier. Want de rosés hikken tegen de €3 aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.