Home

Achtergrond 290 x bekeken

Nog geen duidelijkheid over verlenging twv-regeling

Het is niet zeker of de regeling voor aanvragen van tewerkstellingsvergunningen voor de boomkwekerij na 31 maart wordt verlengd.

Volgens ZLTO-projectleider Ton van der Biezen hangt dit af van de effecten van de economische crisis. Van der Biezen: "Als de werkeoosheid enorm toeneemt, kan zich veel meer geschikt en gemotiveerd aanbod vanuit de Nederlandse arbeidsmarkt voor de boomteelt aanbieden."

Aanvragen van tewerkstellingsvergunningen (twv's) ten behoeve van Roemenen of Bulgaren voor werkzaamheden in de boomteelt, worden van 1 januari tot en met 31 maart niet getoetst op Europese werving en inschakeling van twee uitzendbureaus.

Volgens Van der Biezen ontslaat de nieuwe regeling boomkwekers niet van serieuze werving van Nederlands aanbod. "Een kweker moet een vacature tijdig melden bij UWV Werkbedrijf (voorheen CWI, red.), waarna deze vijf weken open moet blijven staan. Daarnaast moet de kweker minimaal twee advertenties plaatsen. Ook moet de kweker, als er geschikt aanbod komt op zijn vacature, dit in principe gewoon aannemen."

Eind maart volgt een evaluatie door het UWV van het aantal aanvragen voor twv's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.