Home

Achtergrond 206 x bekeken

Nieuwe verdenking laagpathogene vogelpest

Op een vleeskalkoenenbedrijf in de Duitse regio Cloppenburg is een verdenking van laagpathogene vogelpest ontstaan.

Dat meldt het productschap. De 4.800 kalkoenen zijn geruimd en uit onderzoek moet blijken of het inderdaad om vogelpest gaat. Het bedrijf ligt vlakbij één van de bedrijven die in december door H5N3 getroffen werden, uit onderzoek bleek toen dat het nu verdachte koppel toen gezond was. Ook nu worden bedrijven in de regio onderzocht.

Het productschap roept Nederlandse pluimveehouders op contacten met pluimveebedrijven in de regio Cloppenburg zoveel mogelijk te vermijden, nu het virus toch niet onder controle blijkt te zijn. De melding is de eerste verdenking dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.