Home

Achtergrond 214 x bekeken 2 reacties

Nieuwe topman bij Rabobank

Bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van Rabobank legt in de tweede helft van 2009 zijn functie neer.

Hij wordt opgevolgd door de 59-jarige Piet Moerland. Dat maakte de bank vandaag bekend.

Moerland is al ruim twintig jaar verbonden aan de Rabobank en was sinds 2003 bestuurder. "Met deze opvolging uit eigen gelederen wil de bank tevens voorzien in rust en continuïteit in deze economisch turbulente tijden'', laat president-commissaris Lense Koopmans weten.

De 65-jarige Bert Heemskerk was sinds 2003 bestuursvoorzitter van de Rabobank. Zijn aankomende vertrek was volgens een woordvoerder al lang geleden naar buiten gebracht. Heemskerk gaat met pensioen.

Rabobank liet vandaag tevens weten dat het in 2008 last had van de kredietcrisis, vooral bij de divisie financiële markten bij Rabobank Internationaal. Aan de andere kant profiteerden lokale Rabobanken van de turbulente tijden door onder andere een stijgende kredietverlening aan middelgrote en kleine bedrijven (MKB).

Bij de lokale banken stroomde bovendien 20 procent extra spaargeld binnen. Het aandeel op de spaarmarkt steeg daardoor tot 42 procent. Daarnaast verstrekte Rabobank 16 procent meer bedrijfsleningen dan in 2007. De bank claimt nu 39 procent van de kredietverlening aan het Nederlandse MKB voor zijn rekening te nemen.

Rabobank Internationaal profiteerde van groei in agrarische markten in Australië, Polen en Brazilië.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Andere Raboklant

  Bert Heemskerk heeft het afgelopen jaar steengoede opmerkingen gemaakt over de rentevlucht naar IJsland en de verzekering voor huizenkopers. In Friesland heeft men een gezegde: De waarheid heeft fel geluid. Logisch dat zijn uitspraken veel hoge heren niet welgevallig waren. De Rabobank blijft echter de meest betrouwbare bank van Nederland, dat is dit jaar wel gebleken.

 • no-profile-image

  rabo klant

  Zijn vertrek komt wel een jaar telaat. Met name zijn media optredens van het laatste half jaar waren niet erg sterk.
  Met name zijn slip of the tong mbt ontwikkeling huizenprijzen in 2009 tegen een journalist van het fd. kwam knullig over. Dit geld ook voor de misplaatste arrogantie bij rabo over hun eigen positie in de crisis. Want ook de rabo moet flink afboeken op zaken waar deze bank van af moet blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.