Home

Achtergrond

Nederlanders sms'en en bellen weer massaal

Nederlanders hebben elkaar massaal bellend en sms'end de beste wensen voor 2009 overgebracht. De mobiele telefonieaanbieders moesten in de nacht van woensdag op donderdag flink veel sms'jes verwerken. De piek lag in het eerste uur van het nieuwe jaar.

Vodafone heeft deze jaarwisseling een recordaantal tekstberichten verwerkt. Meer dan 22 miljoen berichtjes werden verstuurd, een stijging van 52 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wel belden mensen minder met elkaar dit jaar. Vodafone registreerde in totaal 6,4 miljoen gesprekken tegen 11 miljoen vorig jaar.

Ook T-Mobile, dat 5,3 miljoen Nederlandse klanten heeft, spreekt van een nieuw record. 19 Miljoen sms'jes wisselden de T-Mobileklanten uit, een derde meer dan de vorige jaarwisseling.

KPN verwerkte deze jaarwisseling ongeveer 1 miljoen meer sms-berichten dan vorig jaar. Daarmee kwam het totaal aantal op 24,5 miljoen tekstberichtjes. Ook spraken KPN-klanten elkaar persoonlijk. Ruim tien miljoen belminuten registreerde de telecomaanbieder.

De aanbieders zeggen dat er zich geen grote problemen of storingen hebben voorgedaan. Wel zullen berichtjes iets trager bij de ontvanger zijn aangekomen op het hoogtepunt van het verkeer in het eerste uur van 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.