Home

Achtergrond 175 x bekeken

Nederlander vaker naar de wasstraat

Steeds minder Nederlanders wassen hun auto voor de deur en geven de voorkeur aan een ritje naar de wasstraat.

Tegenwoordig laat circa 64 procent van de autobezitters zijn voertuig schoonmaken bij een wasbedrijf, vijf jaar geleden lag dat percentage nog op 50.

Dat blijkt vandaag uit cijfers van brancheorganisatie Bovag. Nederlanders lijken ook zuiniger op hun auto. Maakten ze vijf jaar geleden hun voertuig nog zes keer per jaar schoon, tegenwoordig is dat tien keer.

Volgens Bovag spoelt door het 'wassen in de straat' jaarlijks minstens 100.000 kilo aan milieubelastende stoffen het riool in. Het gaat daarbij onder meer om teerachtige stoffen, olie, zware metalen en chloor. "Bovendien verdwijnt door 1,7 miljard liter kraanwater, terwijl bij professionele wasinstallaties 80 procent van het waswater wordt gerecycled'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.