Home

Achtergrond 162 x bekeken

Nederland geeft 3 miljoen voor hulp aan Gaza

Nederland geeft 3 miljoen euro voor hulp aan de bevolking van de Gazastrook.

Daarvan gaat 2 miljoen naar de VN-hulporganisatie Unrwa en een miljoen naar de Rode Halve Maan, de tegenhanger van het Rode Kruis in moslimlanden. Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag bekendgemaakt.

Aanleiding is de hervatting van de hulp. Het extra geld is bedoeld voor de aanschaf van voedsel, dekens en medicijnen. Daaraan bestaat volgens Koenders een groot tekort. Hij vindt dat Israël moet meewerken aan een betere toegang tot Gaza voor hulpverleners. "Israël kan veel meer doen om de Palestijnse bevolking te helpen.''

Eerder deze week liet Koenders al weten met extra geld voor Unrwa over de brug te komen. Nederland droeg vorig jaar zeker 23 miljoen euro bij aan de VN-organisatie, waarvan 8 miljoen noodhulp. Niet duidelijk is hoeveel daarvan in Gaza werd besteed, omdat het ook voor Palestijnen in andere gebieden bedoeld is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.