Home

Achtergrond 173 x bekeken

Natuurfonds twijfelt over samenwerking met Essent

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) beraadt zich op de samenwerking met energieproducent Essent.

Het WNF betwijfelt of Essent als onderdeel van RWE nog wel voorloper zal zijn op het gebied van duurzaamheid.

Het fonds heeft dat maandag laten weten. De Duitse branchegenoot RWE maakte maandag bekend het Nederlandse concern Essent over te nemen. Met bedrijven die het serieus nemen met duurzaamheid en verantwoord gebruik van grondstoffen en energie, zegt het Wereld Natuur Fonds partnerschappen te willen sluiten.

De samenwerking tussen het WNF en Essent dateert van 1995, toen Essent als eerste Groene Stroom op de markt bracht. Sindsdien hebben beide organisaties veel ondernomen om dit energieproduct tot een succes te maken. Het WNF verlengde in 2006 de samenwerking met Essent voor vier jaar. Gedurende de looptijd mag Essent zich hoofdsponsor van het WNF noemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.