Home

Achtergrond

NVV wil dat Cramer nieuwe keuzemogelijkheid biedt

De NVV wil dat bedrijven die als gevolg van de dierenwelzijnsverplichtingen in 2013 minder dieren in hun stallen gaan houden worden gevrijwaard van de verplichting om te investeren in ammoniakemissie beperkende maatregelen.

Dat heeft de varkenshoudersvakbond in een brief aan de vaste Kamercommissie van landbouw voorgesteld. In de visie van de NVV krijgen bedrijven zo een keuze: of ze gaan minder dieren houden wat resulteert in minder uitstoot, of ze houden het oorspronkelijke aantal dieren (in aangepaste stallen) met de gevraagde milieu-inspanning om de ammoniakemissie te beperken.

Vanaf 2013 geldt de eis dat vleesvarkens moeten beschikken over 1 vierkante meter vloeroppervlak. Dat betekent dat bestaande bedrijven 20 tot 30 procent minder dieren kunnen houden. De NVV denkt er dat door deze keuzemogelijkheid toch een forse ammoniakreductie kan worden bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.