Home

Achtergrond 382 x bekeken 36 reacties

NMV: ammoniakprobleem is grote kolder

Ook melkveehouders moeten in 2010 plannen hebben voor aanpassing van hun stallen aan groen-labeleisen.

Peter ten Hoeve (NMV) betitelt het ammoniakdossier echter als grote kolder. Ammoniak is schoon, groenlabelstallen zijn slechts een doekje voor het bloeden en het buitenland gaat met de eer strijken. De vakbond ziet dan ook niets in het voerspoor.

Volgens LTO-Nederland wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Al is het nu nog niet duidelijk wat veehouders moeten doen om ammoniak terug te dringen, verplicht groen label zal dat niet zijn volgens Siem Jan Schenk. Andere maatregelen, zoals het voerspoor, zijn effectiever. Schenk verwacht dat de sector naar de toekomst toe meer maatregelen moet nemen.

LTO kwam in het nieuws doordat het een 'geheim mestakkoord' met LNV zou hebben gesloten. LTO rundveevoorman Siem-Jan Schenk reageert dat het slechts vooroverleg is. NMV-voorzitter Peter ten Hoeve blijft het raar vinden dat het ministerie van LNV een belangenbehartiger als LTO het zwijgen op zou kunnen leggen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pffffff

  Ach als ik in een stad zou wonen en werken op een kantoor, dan werd ik ook gek. En wat is er dan leuker dan mensen die in de natuur bezig zijn. te kleineren ??? Niet iedereen heeft het beroep van zijn dromen.

 • no-profile-image

  boer samen

  Hoe hard mensen ook uit hun nek kletsen. De natuur kent geen medelijden of spijt. Natuur is geen democratie.
  Natuur is niet menselijk. Valse sentimenten, dat is menselijk. En een beetje dom.

 • no-profile-image

  schelden

  In het nauw gedreven hert

 • no-profile-image

  pffffff

  De enigen die hier aan het schelden zijn, is geen boer geloof ik. En toch is het niet echt inteligent om juist op het hele kleine stukje wereld te wonen waar er te veel mest wordt geproduceert. (Op de wereldsteden na dan). Ik woon ook in een landelijk stukje Nederland, en het zou mij verbazen dat er mest wordt uitgereden hier. Bizar!!!! schelden op iets dat globaal echt helemaal niets voorstelt.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Ik krijg geen subsidie. Jij wordt indirect door boeren in de watten gelegd. Omdat boeren zo goedkoop voedsel produceren.
  Kun jij geld aan luxe dingen besteden.
  Dat is Europees beleid. Trouwens je moest een weten hoeveel modulatie korting er bij ons afgaat, om naar de armste landen in de wereld te worden gebruikt. Boeren in Europa zijn op deze manier al meer dan 20 jaar de grootste schenkers van ontwikkelingsgeld.
  Maar daar hoor je niemand over, maar het is wel waar !!!
  Boeren zijn geen subsidievreters, maar de grootste schenkers van ontwikkelingslanden.

 • no-profile-image

  Wat een sukkel

  Hijger heeft weer eens met zijn neus te dicht boven de bedpannen gehangen .

 • no-profile-image

  Piet

  Als ik de reacties van dat hijgende ree zo lees, verbaas ik me....
  Ik zeg al jaren dat we geen mestprobleem hebben, maar een logestiek probleem, en het NH3 probleem, laten we het daar maar helemaal niet over hebben. Het geheel NH 3 beleid is erop gemaakt dat er zoveel mogelijk (varkens/pluimvee) boeren stoppen, en het doel een beter milieu (wat dat dan ook betekenen mag) is met het gehele NH3 beleid niet gediend.
  als alle plannen in 2013 doorgaan, is er geen varkens-pluimvee sector meer (lees honderd duizenden werklozen) met alle economische gevolgen in deze crisis tijd van dien. Maar dat zal die linkse rakkers een biet wezen, die doen overdag toch al niets en ontvangen hun geld toch wel van staat. De NMV heeft gelijk het NH3 probleem is grote kolder. Laten de NMV, NVV, NVP de hande ineen slaan. want de LTO doet toch niets.

 • no-profile-image

  Hijgend

  @@@@ schelden: je vergist je weer. Je had moeten reageren met: in het nauw gedreven boeren zijn razend en wanhopig. Raken verward en smeken om subsidie.

 • no-profile-image

  bioloboer cees houd

  Hey dood hertje, als jij zo boos bent omdat niemand ingaat op jou idiote meningen, waarom ga jij dan niet in op mijn vraag aan jou in diverse forums ?? Wie zorgt ervoor voedsel !!!!!!! Alles wat jij door je strot drukt komt van ons !!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  schelden

  Wie scheld hier nou ??? Toch geen boeren dacht ik.

 • no-profile-image

  Boer

  gelukkig zijn er ook altijd nog mensen die de geur niet erg vinden, en niet ziek worden van mest, en die je blij zijn als je een tankje mest brengt op hun stukje grond waar hun paard op weidt.

 • no-profile-image

  koe

  Dat is jouw probleem hijgend hertje dat je er niets van kunt maken,ik denk dat jij nergens iets van kunt maken,denk je zelf wel?Jij maakt meer kapot in deze maatschappij als nodig is.Die ernstige ziektes komen vaker voor bij extreem veganisme,dat moet ook verboden worden.Komop hertje doe je capuchon af en adem die heerlijke boernlucht in en misschien genees je vanzelf!

 • no-profile-image

  dirk

  Zeg hijgende ree wat jij hier neerzet is gewoon flauwekul Als jij je behoefte op de wc hebt gedaan en doorgespoeld wat denk je waar dat blijft En laten we het maar niet over de geur hebben En wat gebeurt er met een grote hoosbui van dat riool Nog nooit van overstorten gehoord en haperende rioolzuiverringen die zo maar de troep in het oppervlakte water dumpen zonder dat er een boer aan te pas komt Ga daar ook wat aan doen als alleen de boeren van alles en nog wat betichten

 • no-profile-image

  Veehouder

  Het enige probleem is mensenmest. Veel te veel mede poepers waardoor het riool deze mest niet kan verwerken, gevolg menselijke uitwerpselen in de natuur.

 • no-profile-image

  Hijgende

  hee west drenthe, jij ziet de ree als een prachtig dier, is ook zo. Maar............wat jij ook doet is je grond aan jagers verpachten, die deze prachtige dieren voor de fun doodschieten. DAAR BAN JIJ VERANTWOORDELIJK VOOR EN NIEMAND ANDERS. Daarom zijn boeren hypocrieten, die zelfs voor het doodschieten van dieren nog geld vragen in de vorm van pacht. Noch boeren, noch jagers deugen. En dan al die ziektes door die stinkende blubber............waar moet dat toch heen???

 • no-profile-image

  West Drent

  @Hijgende ree
  Dus jij wilt de boeren ook al de schuld geven van welvaartziektes? Hahaha, las net in de krant nog dat boeren het minste bij de dokter aankloppen, geen allergieën hebben en wel ouder als 100 jaar kunnen worden, terwijl ze toch het zwaarste werk in weer en wind 365 dagen per jaar in volle mest-lucht en ammoniak doen.
  Ga jij maar lekker in de stad wonen in die rioleringslucht met vanalles daarin, uitlaatgassen, fabrieksrook en erger, met de snackbar en de dokter op de hoek!
  En nu er nauwelijks meer mest in de sloten komt is de visstand in het Ysselmeer drastisch gedaalt, het fosfaat zorgde indirect voor genoeg voedsel voor de vissen.
  Op mijn land lopen regelmatig reeën die op 30 meter afstand rustig toekijken hoe ik langrij met een giertank, zij vermaken zich prima, maar jij misbruikt onverschillig de naam van zo'n prachtig dier!

 • no-profile-image

  BLUBBER

  JAAAAAAAAAAAAA MAANDAG WEER BLUBBEREN !!!!!!!!! HIEPHOI MOOISTE DAG VAN HET JAAR !!!!!!!!!

 • no-profile-image

  stinkende

  Heb ik niet voorspeld?????????? Het niveau "blubberton" is terug op deze site.
  Ja het blijft een gegeven: boeren hebben geen verstand, hooguit een instinct, sorry INSTNKT. (Das een mooie) Blijf maar zo reageren: over een paar jaar gaat jullie blubberton ook naar Polen. Ik vind jullie praktijke STINKEN, vreselijk stinken. Maar ja, hoe meer boeren, hoe hoger de stank.

 • no-profile-image

  slimmerik

  opgekropte domheid heet dat stinkende blubberton! VAN JOU, als je het even realistisch houdt, waar moeten boeren anders heen met hun mest? en wat dirk bedoelt is dat wanneer er geen mensen meer zijn die (vlees, melk en eieren) eten er geen koeien of andere dieren meer nodig zijn en er dus ook geen mest hoeft uitgereden te worden!

  Conclusie: mest uitrijden is noodzakelijk!

 • no-profile-image

  pffffff

  Het punt is dat er op een klein gebied in Nederland veel dieren (en mest) zijn.
  Dit gebied, Oost-Brabant en een deel Gelderland zitten met een mestoverschot. Maar dat is nu eenmaal zo gegroeid vanaf de jaren 50.
  Feit is wel dat in de rest van Nederland er een tekort aan mest is.
  Jammer, maar het is zo. Voor de klagers : Het is nu eenmaal oneerlijk verdeeld op deze wereld, en wees blij dat je geen honger hebt of in een oorlog bent beland.

 • no-profile-image

  stinkende

  A.s. maandag begint het wekendurende gestink. weer met die milieu-vervuilende blubber. Heel zo-Brabant ruikt ernaar. Wat een stinkende boeren hebben we toch. Wanneer houdt dit nu toch eens op??? We kunnen nog niet fatsoenlijk buiten komen. Bah, bah boeren, jullie stinken ECHT. Je ruikt het alleen zelf niet meer, omdat jezelf natuurlijk ook zo ruikt en stinkt. Ik krijg er blubber-tong van.

 • no-profile-image

  toon

  't is weer gezellig in het gastenboek.. Het is meer schelden op elkaar, dan nuttige discussie of informatie bespreken. Ga zo door boeren, dit is goed voor het imago.

 • no-profile-image

  Kees

  Ohohohoh, wat laten we ons weer de kop gek maken, discussie op emotiebasis (is geen discussie maar goed) Volgens mij is het beter om de mogelijkheid van reageren af te schaffen, hier wordt van alle kanten over een weer met modder (lees stront) gegooid. Voor beide partijen geldt volgens mij: kom met argumenten en goed onderbouwde stellingen, en als je er geen verstand van hebt, laat je dan informeren en begin niet met niet onderbouwde scheldpartijen, want daar wordt niemand wijzer van.
  Maarja hertog jan, stervend hert, hijgend ree en hoe die categorie ook mag heten gaan hier doelbewust mee verder en het erge is dat ze ook nog op hun wenken bediend worden. Reageer niet op deze individuen en laat ze lekker hun gang gaan. In bepaalde dingen hebben ze af en toe gelijk, dat het vooral in Brabant en delen van Gelderland plaatselijk stinkt naar varkens klopt, maar als je daar last van hebt kun je volgens mij ook verhuizen i.p.v. altijd maar weer in opstand te komen tegen een voldongen feit. En als deze personen mij nou ook een kunnen vertellen wat er gesubsidieerd wordt in de varkenshouderij zoals af en toe vermeldt wordt moeten ze mij even vertellen waar ik mijn aanvraag in kan dienen want daar wil dan ook wel van profiteren. Ik weet niet anders dat het een vrijemarkt betreft. Nu zijn we eens bezig om ons eigen broek op te houden en mag zelfs dat al niet! Waar leven jullie soort eigenlijk van ben ik dan benieuwd?

 • no-profile-image

  Veehouder

  Dacht al dat het lente zou zijn, natuur begon al uit te lopen. Is hert aan de bbq.

 • no-profile-image

  mts.reitsma@hccnet.nl

  Ik hoop van harte dat er in Nederland ooit nog een keer een beste hongerwinter komt , dan zal je zien, staat die 'stinkende blubberton' zoals hij zichzelf dan ook nog noemt als eerste bij een boer op de stoep om wat te ETEN te halen,die stakker!!

 • no-profile-image

  Hijgende

  Idd Toon, je hebt gelijk. De boeren op deze site werken aan hun imago. Maar...............om te kunnen werken aan een imago, MOET je eerst een IMAGO hebben. En dat ontbreekt nu juist bij boeren. Het is en blijft een feit dat delen van Ned. vanaf 1 febr. a.s. overspoeld worden met stinkende blubbertonnen, slecht voor het milieu en de wegen. Alles gaat eraan. En dan die vreselijke satnk, die luchtwegen aantast van mensen. Wanneer stopt dit ??? O ja boerkes stop eens met dat zeuren over voedselproductie, jullie hier. Nederland kan de totale landbouw missen als kiespijn en als het CDA er niet was geweest, hadden we nu een veel beter milieu gehad. Wie stemt er nu op het CDA, met zalver en betuttelaar Balk-ellende? Juist boeren doen dat, dat is dan ook hun enige IMAGO. Veel sterkte allemaal a.s. maandag met al die stank. (Hopelijk vriest het 25 gr.)

 • no-profile-image

  stinkende

  Aan Dirk: ben je een beetje boos, mijn stinkboerke??? Als mensen zo reageren weten ze zelf dat ze fout zijn en zitten. Dat heet in de psychologie een opgekropte neurose. Daarvoor worden ook veel boerkes behandeld. Die kunnen het niet meer aan. Die gaan dan vreemd reageren en schelden. Ze menen dan ook nog verplicht te zijn om te reageren op hun eigen stront. Het houdt niet over met hun verstand, (lees instinct). Maar het feit blijft: volgende week mogen we weer genieten van boerenblubber, verziekende blubber voor het milieu, drinkwater vergiftigend, grond verpestend. Wegen worden kapot gereden met die stinkende tonnen. Waarom storten die boeren die blubber niet in hun eiegn woonkamer(tje), dat ook al vaak is gesubsidieerd. Dus DIRK: niet meer blubberen, daar hebben fatsoenlijke mensen een hekel aan. Probeer eens iets gewoon te laten groeien. Succes vriendinnetje.

 • no-profile-image

  agrarier

  Alle mest word emissiearm aangewend, geheel volgens de wet.
  Geen toekomst zonder boeren.
  Ieder moet het weten, de boer zorgt voor hjet eten.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Hector vd Heuvel . Als je voor je werk de hele dag met je neus boven goed gevulde geurige bedpannen hangt kan ik me voorstellen dat je na je werk niet tegen nog meer "blubber"aan wil kijken . Dat zou de keutel zijn die bedpan doet overlopen .

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Ha hijgende ree, wat ben jij toch dom!
  Want hoe meer onzin jij schrijft des te meer mest ik ga uitrijden, want in mn boerenbestaan erger ik me het meest aan zulke uitspraken als van jou.En fijn dat de wereld verhongerd dankzij jou, want geen mest op het land, betekent geen gewassen die kunnen groeien, en dus geen eten!!!

 • no-profile-image

  boer samen

  hert is ook nooit op een stelling van boeren ingegaan. Jou mening kennen we.
  Er zijn mensen met andere meningen

 • no-profile-image

  hijgende ree,

  Laatste 2 reacties: jullie gaan niet op mijn stellingen in. Waarom niet??? Zeer waarschijnlijk te weinig intelligentie. Mijn stellingen zijn ZO waar, dat boeren zich terecht schamen voor hun jachtpraktijken en alles wat daarmee samenhangt.

 • no-profile-image

  hijgende

  Hee, moet dat nou. Wat maak je me daar. Ik hoef me toch niet aan te passen aan de stank van die blubbertonnen. Dat is de omgekeerde wereld. Die stinkers moetn zich aanpassen aan in de buurt wonende mensen. Wat denken jullie wel niet??? Dat is toch geen niveau meer. Het zijn en blijven stinkers, milieuvervuilers en grondwaterverziekers. Jammer, maar ik kan er niets anders van maken. Niet voor niets krijgen in onze streek zoveel mensen ernstige ziektes. Stoppen dus, grond afgeven en terug naar de natuur, jippie. (BEGIN MAAR WEER TE SCHELDEN)

 • no-profile-image

  Riny

  Wat een kak en mopper volk reageerd op deze site. Je moet blij zijn dat in Nederland immisiearm de mest wordt uitgereden. Vroeger stonken in Amsterdam de grachten als het warm weer was. Tegenwoordig stinken de riooloverstorten bij warm weer. Dit komt allemaal van de mensen, niet van de dieren. Als je tegen woordig nog klaagt, heb je een trap onder je achterwerk nodig. Het is gewoon mensen proberen zwart te maken! Van de ammoniak kan ik het ook niet begrijpen. Het is gewoon aangepraat dat het schadelijk is. Het heeft ook een zuiverende werking.

 • no-profile-image

  Karel

  Zeg je ammoniak dan trek je een beerput open.
  Voortschrijdende inzichten is een verzinsel om het gebrek aan kennis te verbloemen bij de overheid.
  Wat de burger niet wil krijgt men in Nederland door de milieuwetgeving: Grote bedrijven en de dieren jaarrond op stal, omdat de bedrijven anders niet rendabel voortgezet kunnen worden.
  Heel het land op zijn kop. Een Hi-tec natuur met grote bossen windmolens.
  En dan roepen om de Ecologische Hoofdstructuur snel aan te leggen. Daarvoor verkoop je Essent aan 1 van de grootste vervuilende energieleveranciers van Europa :RWE.
  En de provincies roepen straks: Ik heb het niet geweten, ik heb het niet gewild. Maar we hebben wel lekker onze zakken gevuld. Essent is winstgevend, maar zou niet zelfstandig verder kunnen gaan en daarom maar verkopen. Wat een kul. Ze verkopen hier hun eigen moeder nog aan de vijand vanuit natuuroogpunt gezien.

 • no-profile-image

  dirk

  Dit houdt nooit op ,Stinkende!Zolang jij je pens vol blijft eten ,blubberen wij lekker door.Blijf lekker binnen,deur dicht en stekker uit pc zodat wij door kunnen werken en niet hoeven te reageren op kletspraat!!!

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.