Home

Achtergrond 333 x bekeken 3 reacties

NAV: wet ondergrondse leidingen aanpassen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond doet een 'dringende oproep' aan de Tweede Kamer om de nieuwe wet Wion (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten) terug te draaien.

Door deze 'grondroerdersregeling' moeten boeren die grond bewerken (ploegen, cultiveren of diepwoelen) zich vanaf 1 oktober 2008 eerst melden bij het kadaster. De vakbond is, na aanleiding van een artikel in weekblad Boerderij, geschrokken van de extra administratieve rompslomp en kosten die deze wet met zich meebrengt.

De NAV vindt het een onnodige rompslomp en omkering van verantwoordelijkheid, die volgens de vakbond bij de netbeheerder hoort te liggen. Alleen bij graafwerkzaamheden dieper dan 50 centimeter, kan de bond instemmen met meldingsplicht en contact zoeken met de netbeheerder om beschadiging van kabels en leidingen te voorkomen.

Lees ook: Kamervragen SGP over meldplicht Kadaster

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees de jager

  Dit is gewoon een vroege 1 april grap.
  Het blijft grappig dit soort nieuws.
  Of massaal negeren of massaal plat bellen het kadaster.
  Succes...boertjes

 • no-profile-image

  boerin

  Ben het helemaal eens lijkt sterk op een vroege 1 april grap. Ontbreekt nog dat wij boeren zelf aan moeten geven waar de leidingen lopen. Want dat weten ze ook niet allemaal heel zeker. Knap bedachte april grap helaas is het pas januari.

 • no-profile-image

  P.Folkersma

  Gek is dat moet wij die leidingen "gedogen" en er ook nog voor betalen. Dat nooit nartuurlijk. Wordt tijd dat dat we nu een bijdrage (net als gsm masten) ontvangen voor al dat werk, klic meldingen ,opgraven enz
  Agroman

Of registreer je om te kunnen reageren.