Home

Achtergrond 201 x bekeken

Moslimvrouwen plaatsen sportschool op zwarte lijst

Stichting Ontsluiert, een organisatie die opkomt voor gesluierde moslimvrouwen, heeft drie filialen van sportschool Fit for Free op haar zwarte lijst gezet.

Zij besloot daartoe, nadat het filiaal in Rotterdam een Schiedamse vrouw om haar hoofddoek niet had toegelaten. Dat heeft de stichting vrijdag laten weten.

Behalve het filiaal in de Maasstad vallen de scholen in Den Bosch en Dordrecht onder de boycot. Op de lijst komen organisaties die zich niets van de (niet-bindende) uitspraken van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) aantrekken. Die commissie tikte de filialen in Den Bosch en Dordrecht vorige maand op hun vingers wegens discriminerende huisregels. Op de website van Fit for Free, dat 24 filialen heeft, staat dat in de trainingsruimte geen petjes, caps of andere hoofdbedekking mogen worden gedragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.