Home

Achtergrond 187 x bekeken

Minister tikt Oxfam Novib op vingers

De ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) hebben Oxfam Novib op de vingers getikt over een advertentie over Oost-Congo, die de ontwikkelingsclub vorige maand plaatste in een krant.

Dat heeft Koenders gisteren geschreven in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp. In de advertentie werd de suggestie gewekt dat Verhagen en premier Jan Peter Balkenende verantwoordelijk zijn voor een nieuwe genocide, omdat zij geen troepen willen inzetten in het gebied. Koenders verwerpt die suggestie.

De minister wijst erop dat Nederland nu geen militaire capaciteit heeft voor Oost-Congo, maar andere hulp geeft of ondersteunt. Hij stelt dat organisaties als Oxfam Novib een onafhankelijke rol hebben in het maatschappelijke debat. Hij heeft van de directeur begrepen dat er geen politieke bijbedoelingen waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.