Home

Achtergrond 3 reacties

Minister investeert sneller in biogas en windmolens

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) haalt geplande investeringen voor biogas en windmolenparken naar voren. Ze zei dat vandaag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Het kabinet bekijkt momenteel welke investeringen naar voren gehaald kunnen worden, om zo de economie aan te jagen.

Van der Hoeven zei in de uitzending dat het voor Nederland belangrijk is om, zodra de economische recessie voorbij is, vooraan te staan met innovaties. Ze reageerde op een voorstel van burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden, die er op wees dat investeringen voor windmolenparken en biogas al vier jaar in de begroting staan.

De fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer is verbaasd over de aankondiging van Van der Hoeven. GroenLinks Kamerlid Kees Vendrik wil dinsdag in het vragenuurtje van haar weten "waarom zij nu pas en in een radioprogramama de bereidheid uitspreekt om de investeringen in biogas en windmolens naar voren te halen''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Agrariërs schieten er weinig mee op , windenergie kan maar op een beperkt aantal plaatsen en biogas is niet meer aantrekkelijk.

 • no-profile-image

  boer cornelis

  we hebben hier een lijn locatie op een plek waar geen bewoners zijn en ook geen natuurschoon nuon is zeer enthousiast . wat zegt de gemeente : we willen uw aanvraag niet eens in behandeling nemen .

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Als nu eindelijk de gemeenten ook eens een keer mee gaan werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.