Home

Achtergrond

Mezen pikken voor 1,5 miljoen euro aan fruit

Zangvogels hebben in 2008 flinke schade berokkend aan de fruitteelt.

Het Faunafonds had vandaag al 1,8 miljoen euro uitgekeerd als tegemoetkoming aan telers van appels en peren. Dat bedrag is aanzienlijk hoger dan in 2007, toen 0,5 miljoen werd uitgekeerd, meldt een woordvoerder van het Faunafonds.

Ook in 2008 bleken mezen weer de grootste schadeveroorzakers. Ze hadden een voorkeur voor peren en pikten met name de zoete, zachte Conference zo vaak aan dat het Faunafonds 1,5 miljoen euro heeft vergoed aan de telers. De financiële gevolgen vallen in 2008 vooral hoger uit door de hoge prijs van de peren die bijna twee keer hoger was dan een jaar eerder, meldt het Faunafonds.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.