Home

Achtergrond

Meer wegen beschadigd door vorst

Het mag dan dooien, toch ontstaat er nog steeds schade aan de wegen als gevolg van de kou.

Rijkswaterstaat liet vandaag weten dat de vorst opnieuw heeft geleid tot schade op een aantal weggedeelten.

Op dertien nieuwe plaatsen zijn sinds maandag stukjes snelweg beschadigd. Op twee van deze locaties, de A32 bij Grou en de A73 bij Horst-Noord, heeft Rijkswaterstaat maatregelen getroffen nadat de conditie van het wegdek binnen korte tijd ernstig verslechterde. De maandag geconstateerde asfaltschade aan de A10 Zeeburgertunnel is inmiddels gerepareerd.

In totaal zijn er 37 stukjes weg die beschadigd zijn. Door de strenge winter van de afgelopen weken is de schade dit jaar groter dan anders. Door vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. Rijkswaterstaat werkt aan een planning om de wegen definitief te repareren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.