Home

Achtergrond

Meer brandwonden in december

Vuurwerk, kaarsjes, spiritus en brandgel hebben in december 25 procent meer slachtoffers gemaakt dan voorgaande jaren.

De drie brandwondencentra in Nederland maakten maandag bekend dat in december 68 gewonden werden behandeld in de speciale centra in Beverwijk, Rotterdam en Groningen. In voorgaande jaren werden gemiddeld 55 mensen behandeld.

Ook de eerste hulpafdelingen van de ziekenhuizen hadden het druk in de nieuwjaarsnacht, aldus de Nederlandse Brandwonden Stichting. Daarmee was december en niet augustus, barbecuemaand bij uitstek, de maand met de meeste ongelukken met brandwonden als gevolg.

Vorig jaar overleden 69 mensen door een brand, bijna het dubbele aantal als in 2007 (38). De oorzaak van die stijging is volgens de Brandwonden Stichting nog niet duidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.