Home

Achtergrond

MaxCel toegelaten als vruchtdunningsmiddel bij appels

Het vruchtdunningsmiddel MaxCel heeft in de december-vergadering van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden een toelating gekregen voor de vruchtdunning van appels.

MaxCel is een belangrijk middel voor appeltelers voor onder andere vruchtdunning, het voorkomen van beurtjaren en een betere maatsortering. De komende twee seizoenen zijn telers zeker van het gebruik van MaxCel, zo meldt Certis.

MaxCel is vrijwillig teruggetrokken voor annex-I. Valent Biosciences (een onderdeel van Sumitomo Chemicals Agro Europe S.A.S.) en Certis werkt hard aan het zo spoedig mogelijk realiseren van de annex-1 plaatsing, zodat MaxCel ook na 2010 beschikbaar blijft.

Certis Europe B.V. biedt systeemoplossingen voor milieubewuste, geïntegreerde gewasbescherming. Certis levert de kennis en producten, zoals biologische en chemische middelen, natuurlijke vijanden en vangtechnieken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.