Home

Achtergrond 274 x bekeken

Mastitismonitor in management programma

Het Uiergezondheids-centrum (UGCN) introduceert de mastitismonitor.

Melkveehouders die gebruik maken van een bedrijfsmanagementprogramma (BMS) van Agrovision, Ruma of Uniform-Agri kunnen gaan werken met de UGCN Mastitismonitor. Ook Agis Automatisering zal binnen afzienbare tijd de mastitismonitor in hun managementprogramma opnemen.

Door het opnemen van de mastitisgegevens in het BMS worden de uiergezondheidsgegevens toegankelijker voor de veehouders. Het met de hand invullen van controlelijsten van mastitis behandeling werd door de veehouder als nuttig, maar tijdrovend gezien.

Zo meldt het UGCN. Het advies van veehouders was dan ook om dit in het BMS te laten integreren. Aan de hand van ingevoerde gegevens kan eenvoudig antwoord worden gevonden op vragen als: hoeveel klinische mastitis heb ik op mijn bedrijf? Hoe slaat een behandeling aan en welke droogstandtherapie moet ik toepassen?

Of registreer je om te kunnen reageren.