Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Maisstoppels komen mooi uit in sneeuw

Maisstoppels komen mooi uit in de sneeuw op stukken land waar, zoals hier in Werhoven, nog niet geploegd is.

Maisstoppels komen mooi uit in de sneeuw op stukken land waar, zoals hier in Werhoven, nog niet geploegd is. Foto William Hoogteyling

Jaap van de Brug voert in de sneeuw tien stuks jongvee. De dieren zijn na het voeren vanwege de snijdende kou en sneeuw naar de stallen van de buurman gebracht. "De buurman heeft altijd nog wel een plekje. Bij mij kan er in ieder geval geen koe meer bij", verzucht de gepensioneerde boer. Zijn zoon Hendrikus bestiert tegenwoordig het bedrijf, dat 20 koeien en ongeveer 380 mestkalveren telt. Van de Brug mag echter graag nog links en rechts wat helpen. Foto Ruben Meijerink

De mestvergister van melkveehouders Gert Jan en Nienke van Beek uit Zeewolde is vandaag in werking gesteld. De machine kan op volle kracht 8.000 tot 10.000 kuub mest per jaar verwerken. Daarmee kan Van Beek alle mest van zijn 140 koeien in de mestvergistingsinstallatie plus mest van anderen verwerken. Naast de mest is nog eenzelfde hoeveelheid aan co-vergistingmateriaal nodig. De installatie kan 1 megawatt aan vermogen opwekken. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    maisteler

    laat het maar lekker vriezen zo, mischien hebben we dan geen last meer van de ziektes of laat ik zeggen in mindere mate dan hopelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.