Home

Achtergrond

Limburgers willen meer samen doen over grens heen

Ruim 80 procent van de Belgische en Nederlandse Limburgers willen dat er meer over de grens wordt samengewerkt.

Met name toerisme en recreatie, cultuur en natuur scoren hoog, blijkt uit een door de Limburgse kranten gepubliceerd onderzoek Grenzeloos Limburg.

Nederlandse Limburgers zien bovendien veel in samenwerking op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, met name van ziekenhuizen. In de beeldvorming staan de Belgische scholen goed bekend om hun discipline en kwaliteit. Het ontbreken van wachtlijsten in de Belgische ziekenhuizen is ook een voordeel. Aan het onderzoek van de Nederlands en Belgisch Limburgse kranten en de beide provincies Limburg hebben bijna 6.200 Limburgers meegedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.