Home

Achtergrond 166 x bekeken

Liftvandaal slaat weer toe in Zeist

De vandaal met een voorliefde voor liftkabels heeft weer toegeslagen in een flat aan de Laan van Vollenhove in Zeist.

In de nacht van zondag op maandag saboteerde hij veertien van de zestien liften in een van de flats. Dat heeft een woordvoerder van woningbouwvereniging De Kombinatie bekendgemaakt.

In de flat wonen meer dan tweeduizend mensen. Volgens de woningbouwvereniging is het de vierde keer in drie maanden dat de liften in het gebouw worden vernield. "We durven overigens niet met zekerheid te zeggen dat het iedere keer dezelfde persoon is die dit doet'', aldus de zegsman.

Eind vorig jaar hing de woningbouwvereniging camera's op. Er is een alarmsysteem geïnstalleerd om de liftvandaal te ontmoedigen. "We onderzoeken met de politie waarom dit niet heeft gewerkt'', zegt een woordvoerder.

Volgens de woningbouwvereniging worden de liften zo snel mogelijk gerepareerd. "Hoe lang dat gaat duren is moeilijk te zeggen. Bij sommige liften is de saboteur erg grondig te werk gegaan en moeten we onderdelen laten invliegen uit het buitenland.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.