Home

Achtergrond 4 reacties

Lelystadse vogelvanger wil beveiliging

Vogelvanger Arie Den Hertog van Duke Faunabeheer in Lelystad wil beveiliging rond zijn woning.

Hij is de gewelddadige acties van dierenactivisten meer dan zat. Hij stuurt daarom een offerte voor beveiligingsmaatregelen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, liet Den Hertog woensdag weten.

Afgelopen zomer begonnen de vernielingen en bedreigingen rond Den Hertogs woning die bij zijn bedrijf staat. De overheid schakelt Duke Faunabeheer in om vogels die overlast veroorzaken af te schieten. Het gaat om duizenden dieren per jaar. Ze belanden in de winkel als scharrelvlees.

Dierenactivisten zijn het niet eens met de werkzaamheden van Duke en hebben Den Hertog al meerdere keren belaagd. In juni stichtte het Animal Liberation Front (ALF) brand op het terrein van het bedrijf. Een keer werd de mede-eigenaar naar eigen zeggen achtervolgd in het verkeer door een activist. ”Gisteren werd mijn uitlaat nog volgespoten met purschuim. Mijn vrouw en kinderen voelen zich niet meer veilig.”

Den Hertog vindt dat de overheid hem moet helpen. ”Ik doe mijn werk in opdracht van het Rijk dus mogen zij de kosten van het hek en de camera’s die ik nu nodig heb op zich nemen”, zegt hij.

Duke kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen een medewerker een mus doodschoot, die het evenement Domino Day dreigde te verstoren. Vorig jaar ontstond er opnieuw ophef over het bedrijf toen Texel opdracht gaf duizenden grauwe ganzen af te maken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harry de Waard

  Ik heb geen medelijden met moordenaars hoor.
  Te schandalig voor woorden dat zo iemand nu zielig loopt te doen en staat te janken, omdat hem iets wordt aangedaan nota bene ten gevolge van zijn eigen WANDADEN.
  En wat hem wordt aangedaan staat bovendien in GEEN VERHOUDING tot al het dierenleed wat zo iemand heeft veroorzaakt.

 • no-profile-image

  boer

  die man doet z'n werk in opdracht van de overheid, dan moet die zelfde overheid zorgen voor bescherming, en die activisten oppakken en voor jaren opsluiten.

 • no-profile-image

  Marcel

  Kan de politie de harry de waard oppakken in verband met opruiende woorden?? Ik hoop dat in Nederland eindelijk iets gedaan word aan dat tuig!! Ook in Nederland is het verboden om eigen rechter te spelen!!! In Nijmegen zij ooit mensen opgepakt die voor hun bedrijf opkwamen en die werden gestraft maat dat tuig dat alleen een uitkering heeft en deze terroristen aanslagen uitvoert word de hand boven het hoofd gehouden!!! Kom op politie en politiek of het word oorlog in Nederland

 • no-profile-image

  anti

  afschieten die activisten, ze worden al te lang de hand boven het hoofd gehouden

Of registreer je om te kunnen reageren.