Home

Achtergrond

Lekker liggen

Nick Bomers 9) in Beek (Gld.) vindt het leven op de boerderij het allerleukste wat er is, schrijft hij. Waarom? Omdat je daar heel veel kan doen. Zoals koolzaad oogsten. Dat koolzaad was net gecombined en nu ligt hij lekker uit te rusten op een hele kar vol. Zijn vader heeft een boerderij met akkerbouw en meststieren. Er zijn ook twee koeien op het bedrijf en een ervan is van Nick. Die koe heet: Meisje.

Supersnel sleeën

Afgelopen week was het heerlijk winterweer. Bij de familie Van den Brink in Heteren (Gld.) was het feest. De kinderen maakten samen met de buurkinderen twee sleeën achter de kleine trekker vast en zo reden ze van 's middags tot in de avond rond. Op de trekker zit Jarno op de eerste slee zitten Jorick en buurjongen Riesen op de laatste slee zitten Romy en buurmeisje Laura Dat was vast dikke pret!

Witte wondertrekker

Van sneeuw kun je niet alleen een pop maken. Thomas(13), Dennis(11) en Michel(9) Rodijk in Nieuw-Heeten (Ov.) maakten een prachtige trekker van het witte spul.
Prachtig jongens, maar van welk merk is de trekker?

Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.