Home

Achtergrond 177 x bekeken 4 reacties

Leasemelkprijs ontploft: €5,05

Leasemelk wordt per dag duurder en noteert nu al €5,05. Er is een run op leasemelk en het aanbod is kleiner dan de vraag. Daarvoor is maar één oorzaak: boeren willen superheffing voorkomen.

Dat betekent ook dat de leaseprijs niet veel verder kan stijgen. Want dan is betalen van superheffing goedkoper.

De invloed van superheffing is groot en is de enige reden voor een stijging van de leaseprijs. Het ligt meer voor de hand dat de prijs gaat dalen.

Boeren kampen immers met een lage melkprijs. Bovendien zou juist het aanbod van leasemelk groter moeten zijn. Boeren die hun quotum niet volkrijgen kopen nu geen gebruiksvee, die kiezen voor verleasen. Maar zelfs dat weegt niet op tegen de superheffing.

Leasemelk kan misschien nog iets duurder worden. Maar dat zal niet veel zijn.

prognose:

lease iets duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk

  en maar klagen dat de kostprijs stijgt, verkoop een koe, produceer net genoeg ,misschien geen mest afvoer nodig, minder werk,minder kosten (Want die paar cent die je meer krijgt als je betaald voor de lease kun je echt niet aan verdienen)meer tijd voor andere dingen. Je zoek het maar uit maar als je zoveel betaaald voor lease ben je volgens mij economisch niet goed bezig. Prettig weekend!

 • no-profile-image

  LEASEN TEGEN ELKE PRIJS TOT 2014???

  Kopen van melk is/was dom volgens vele deskundigen, maar te duur leasen jaar in jaar uit tot het quotum er af gaat lijkt mij nog minder slim, (geld weggeven aan anderen)

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Dit is het resultaat van zwalkend beleid.
  Het melkquotum moet verdwijnen en er moet elk jaar enkele procenten meer gemolken mogen worden! De inkt is nog niet droog of klappen vallen. Meer melken en de prijs donderd naar onder! Iedereen lacht zich een ongeluk, ze krijgen hun grondstof voor een fooi, maar de boer zit in de put!!!
  Dit is toch de markt, vraag en aanbod zal men zeggen, maar als je de markt niet beheerst? Het is het zelfde als een auto. Je rijdt tegen een berg op dan heb je geen rem nodig, maar als je bergafwaarts gaat moet je goed kunnen remmen. Anders verongeluk je!!!!

 • no-profile-image

  gerrit

  Leasen van melk is een management-instrument en dat doe je alleen bij een tijdelijke over of onderschrijding.
  Als ik zie en hoor dat er vele boeren zijn die grote hoeveelheden melk leasen in de hoop dat het volgend melkquotumjaar wel goedkoper zal zijn dan nu.
  Dat is valse hoop en inderdaad elk jaar deze prijs betalen voor leasen dan koop ik liever.

Of registreer je om te kunnen reageren.