Home

Achtergrond

Laurentien opent Voorleesdagen

Prinses Laurentien leest vanochtend in de Centrale Bibliotheek in Den Haag voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt.

Tijdens voorleesontbijten in het hele land lezen prominente en ook doorgaans minder in het oog springende Nederlanders in het hele land peuters en kleuters voor. De ontbijten vormen de aftrap van De Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 31 januari en zijn een initiatief van de Stichting Lezen en de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Prinses Laurentien is onder andere voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven. Ze leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2009, Anton kan toveren van auteur en illustrator Ole Könnecke.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.