Home

Achtergrond

Lamy enige kandidaat voor topfunctie WTO

De huidige topman Pascal Lamy is de enige kandidaat bij de verkiezing van de nieuwe directeur van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in augustus.

Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld voor de 61-jarige Fransman, die de WTO sinds 2005 leidt. Dat maakte een woordvoerder van de WTO vandaag bekend.

Het is voor het eerst in het veertienjarige bestaan van de organisatie dat er geen tegenkandidaten zijn voor het leiderschap van de WTO. Voorgaande verkiezingen werden gekenmerkt door maandenlang politiek getouwtrek.

De eerste termijn van Lamy als topman werd gedomineerd door vruchteloze pogingen om een akkoord te bereiken in de zogeheten Doha-ronde. De al jarenlang voortslepende onderhandelingen moeten de internationale markten verder openbreken, om vooral ontwikkelingslanden een betere positie te geven in de wereldhandel.

Of registreer je om te kunnen reageren.