Home

Achtergrond

'Laat je kind niet vallen'

Ouders van jonge kinderen onderschatten vaak het gevaar van een trap, klimrek of balkon.

Volgens Consument en Veiligheid belanden jaarlijks 25.000 kinderen op de eerste hulp na een val van grote of minder grote hoogte.
Daarbovenop lopen drieduizend kinderen per jaar zwaar letsel op zoals hersenletsel. Met de slogan 'Laat je kind niet vallen' lanceerde de overheidsorganisatie maandag een campagne om ouders te wijzen op gevaarlijke situaties.

Zanger Eric Clapton verbond zijn naam aan de campagne. Claptons 4-jarige zoontje Conor overleed nadat hij van de 53e verdieping uit een raam was gevallen. Op de site www.valwijzer.nl geeft Consument en Veiligheid adviezen aan ouders om hun kinderen valpartijen te besparen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.