Home

Achtergrond 334 x bekeken

LNV-commissie bespreekt tarieven Naktuinbouw

Aanstaande dinsdag worden de tarieven van Naktuinbouw besproken in de vaste commissie LNV van de Tweede Kamer.

Aanleiding is een brief van pioenrozenkweker Frank van der Valk over de tariefverhoging.

Van der Valk stuurde Naktuinbouw een mail over de tariefverhoging, die in zijn ogen exorbitant is. Vervolgens heeft hij de brief naar alle partijen in de commissie van de Tweede Kamer gestuurd. Afgelopen week gaven leden van het CDA, VVD en PVV aan dat ze de mail van Van der Valk in de commissie LNV willen bespreken.

Remy Broenink, secretaris van Naktuinbouw, vindt het Van der Valk zijn goed recht om bij de Tweede Kamer aan te kloppen, maar meent de tariefverhogingen goed te kunnen verklaren. "In de Sectorbestuur Boomkwekerijgewassen van Naktuinbouw is besloten dat er extra keurmeesters aangetrokken moesten worden in verband met onder meer de toenemende ziektedruk van gewassen. Deze mensen moeten betaald worden."

Lees meer over dit onderwerp in het vakblad De Boomkwekerij van vrijdag 16 januari

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.