Home

Achtergrond

Kunstmestproducent Zuid-Chemie legt productie stil

Kunstmestproducent Zuid-Chemie heeft sinds januari de totale productie stilgelegd, en denkt pas begin februari weer te gaan produceren.

Dat zegt algemeen directeur Willy van Overfelt. "Ik heb dit in geen 33 jaar meegemaakt." Zuid-Chemie, een dochter van het Walloonse Rosier, zag de omzet in november en december met 30 procent teruglopen. Met succes werd werktijdverkorting voor een groot deel van de 110 personeelsleden aangevraagd. Ze volgen momenteel cursussen en blijven 2 dagen per week thuis. Het loon wordt aangevuld met een WW-uitkering.

"Op voorraad produceren was in deze marktomstandigheden geen optie", aldus Van Overfelt. "Het personeel wordt zo veel mogelijk bezig gehouden." Van Overfelt verwacht dat de markt begin tot half februari weer voldoende herstelt. "Of de prijzen dan voordelig zijn durft niemand te voorspellen."

Of registreer je om te kunnen reageren.